Menu

Compassie Training

Vergroot je compassie, verklein de invloed van negatieve patronen  

Heb je de positieve impact van mindfulness ervaren, maar gun je het jezelf niet deze ervaring te integreren in je dagelijks leven? Of blijven te veel zelfkritiek, een sterke basale onveiligheid of onrustgevoelens je parten spelen. In de Compassietraining van Mindfulness Centrum Heuvelrug in Veenendaal, ga je op een diepere laag met dit soort belemmerende patronen aan de slag. Je ontwikkelt een vriendelijke houding naar jezelf en krijgt handvatten om vrij en echt te leven.

Voor wie is deze compassietraining?

De compassietraining is bestemd voor mensen die na hun mindfulnesstraining last blijven houden van terugkerende negatieve patronen. Denk aan een overdosis zelfkritiek, teveel van jezelf eisen of steeds weer die beren op de weg zien waardoor je niet uit je schulp durft te kruipen. De mindfulness-vaardigheden die je hebt geleerd, helpen je tijdens de compassietraining op een dieper niveau met jezelf in contact te komen. Ook biedt de mindfulness-ervaring een stevige basis voor het ontwikkelen van compassie.

 Waarom een compassietraining?

Meer compassie leidt niet alleen tot meer levensgeluk voor jezelf, het vergroot ook je inlevingsvermogen en openheid naar anderen toe. Uit onderzoek blijkt dat compassievolle mensen beschikken over meer: 

 • Zelfrespect en begrip voor eigen tekortkomingen
 • Zelfzorg en een gezonde levensstijl
 • Eigen initiatief en vaardigheden om uitdagingen en problemen op te lossen
 • Vaardigheid om op een gezonde manier om te gaan met eigen emoties
 • Verbondenheid met anderen
 • Optimisme, levenswijsheid en levensgeluk

De 6 bovengenoemde voordelen van compassie leiden ook tot minder angst om fouten te maken en afgewezen te worden en een hogere emotionele intelligentie. 

Compassietraining: hoe het werkt

Onze Compassietraining biedt inzicht in hoe wij als mens emotioneel en mentaal in elkaar zitten. Daardoor ga jezelf veel beter begrijpen. Daarnaast gaan we aan de slag met oefeningen waarin je aan den lijve ondervindt hoe het is om meer geborgenheid, acceptatie en verbondenheid met jezelf en anderen te ervaren.

De Compassietraining kent 6 onderdelen:

 1. De drie manieren waarop mensen met emoties omgaan: gericht op veiligheid, bevrediging en sociale verbondenheid
 2. Hoe onbalans in het omgaan met emoties kan ontstaan door invloeden van buitenaf en van binnenuit.
 3. Het waarom van pijn en lijden en de rol van ons brein
 4. Hoe je met visualisering en compassieoefeningen de manier waarop je met emoties omgaat kunt beïnvloeden en de balans kunt herstellen
 5. De menselijke conditie die ons mens maakt en waarom we soms meer lijden als gevolg van de gedachten over wat er fout kan gaan dan door wat er in werkelijkheid gebeurt (secundair lijden).
 6. Ervaringsgerichte oefeningen in compassievol zijn, voelen, aandacht geven, visualiseren, motiveren, redeneren, spreken en handelen.

Gun jezelf en anderen compassie

Ben je bekend met mindfulness en wil je een laag dieper aan de slag met terugkerende patronen die jouw levensgeluk in de weg zitten? Dan is deze Compassietraining voor jou.Door compassie bij jezelf te ontdekken, te ontwikkelen en te verdiepen, word je een leuker mens voor jezelf en anderen. Je gaat als een gelukkiger en lichter mens door het leven.

Nieuwsgierig? Neem contact op voor meer informatie. Of meld je direct aan de Compassietraining.

Contactformulier Mindfulness Centrum Heuvelrug

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.