Meer genieten en minder piekeren met mindfulness

In ons dagelijks leven willen we voortdurend dingen veranderen. Dit voelt alsof we nooit klaar zijn. Mindfulness verschuift de aandacht van veranderen naar accepteren wat er is. Met mildheid en zonder oordeel.

Mindfulness MBSR training

Mindfulness Centrum Heuvelrug in Veenendaal is gecertificeerd voor de bewezen effectieve Mindfulness Based Stress Reduction training (MBSR). Deze training is begin jaren tachtig ontwikkeld door de Amerikaanse hoogleraar Moleculaire Biologie en meditatiebeoefenaar Jon Kabat-Zinn.

Met aandacht leven

Mindfulness betekent letterlijk ‘aandachtig zijn’. Mindful leven betekent dan ook met aandacht leven door meer en meer met de volledige aandacht in het huidige moment aanwezig zijn.

Meer van het leven genieten

Met mindfulness leer je bewust omgaan met stress en spanning. Je komt steviger aan het stuur te zitten van je gedachten en emoties. Daardoor gaan deze minder met je aan de haal en word je effectiever. Daarnaast brengt mindfulness meer en intensere momenten van genieten. Het leven wordt makkelijker en voelt rijker.

Mindfulness helpt bij:

 • Piekeren en negatieve gedachten
 • Werkstress en burn-out
 • Somberheid en depressie
 • Chronische pijn
 • Emotionele en psychische gevolgen van ernstige ziekte en tegenslag
 • Angst, spanning en onrust
 • Stress- en spanning gerelateerde fysieke klachten
 • Hoge bloeddruk
 • Slaapproblemen en vermoeidheid
 • Preventie van bovengenoemde symptomen

  Weet je welkom op onze stilte dag

  Mindfulness volgens vast protocol

  De Mindfulness MBSR training volgt een vast protocol dat is gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek in de medische biologie en gedragspsychologie, en op oosterse wijsheden en vaardigheden als meditatie en yoga. De training wordt wereldwijd aangeboden in ziekenhuizen, gevangenissen, bedrijven, privépraktijken, opleidings- en trainingscentra.

  In de training geven we aandacht aan die gedachten en gevoelens die je stemming negatief beïnvloeden en je welzijn belemmeren. Jouw ervaringen staan centraal. Het programma bestaat uit de volgende onderdelen:

  1:   Automatische piloot

  2:   Omgaan met obstakels

  3:   Grenzen leren kennen, aandacht voor dit moment

  4:   Het landschap van stress

  5:   Acceptatie: toelaten wat is

  6:   Gedachten zijn geen feiten

  7:   Zelfzorg: hoe kan ik zo goed mogelijk voor mezelf zorgen

  8:   Hoe nu verder. Week 8 voor je verdere leven

  Facultatief: stilte dag

  Wetenschappelijk onderzoek naar mindfulness

  Op basis van wetenschappelijk onderzoek naar de effecten en werkingsmechanismen van Mindfulness-Based Stress Reduction, wordt de training continu doorontwikkeld en verbeterd. Meer weten over de wetenschappelijk onderbouwde resultaten van mindfulness? Lees onderstaande artikelen

  Wil jij steviger en met meer energie, kracht en bewustzijn in je werk en persoonlijke leven komen te staan Dan zijn onze trainingen echt wat voor jou of je afdeling.

  MCH TRAINING & COACHING B.V.

  Btw: NL 862812100 B01

  KvK: 83285563

  IBAN: NL65TRIO0379377217

   

  Mindfulness Centrum Heuvelrug

  Pr. Bernhardlaan 30

  3901CC Veenendaal

  info@mindfulnesscentrumheuvelrug.nl

  06 - 104 90 202

   

  ADVIESGESPREK?

  Neem gerust contact op