Menu

Kostenvergoeding Mindfulness MBSR training

Veelal kunt uw investering vergoed krijgen

Zorgverzekering

KLIK HIER

Via arbeidsintegratie

De Amersfoortse vergoedt in principe 100 euro. Vraag echter goed door op de voorwaarden. De Ohra vergoedt alleen een individueel traject op basis van een diagnose van een arts. Menzis biedt vergoeding voor mantelzorgers als ze een aanvullend pakket hebben.

Via arbodiensten ed

Werkgevers via arbodiensten benaderen, via bedrijfsartsen en brancheorganisatie (bv. BOA, Arbouw) is een mogelijkheid.

Via werkgever

Ziekteverzuim kost een bedrijf veel geld. Je werkgever heeft er dus groot belang bij om ziekteverzuim te voorkomen. De training Mindfulness MBSR krijgt bij werkgevers steeds meer erkenning als betaalbaar en effectief energiemanagement programma voor medewerkers. Bijna elke organisatie heeft een opleidingsbudget per medewerker. Dit budget kun je inzetten voor een mindfulness training. Schroom dus niet om op je werk na te vragen of de training wordt vergoed. Je kunt je werkgever ook benaderen via de arbodienst, bedrijfsarts of brancheorganisatie.

Via UWV

Als je een uitkering hebt, loont het de moeite te onderzoeken of het UWV een deel van de kosten voor de mindfulness training MBSR wil voldoen. Van belang is goed te motiveren hoe een mindfulness training kan bijdragen aan het (sneller) vinden van een baan en aan het goed blijven functioneren in een baan.

Via Gemeente

Het ondersteunen van mantelzorgers is voor veel gemeenten een speerpunt nu door de bezuinigingen in de zorg veel zorgtaken op de schouders van mantelzorgers komen. Je kunt een beroep doen op WMO gelden. Wmo staat voor Wet maatschappelijke ondersteuning. Sommige zorgverzekeraars vergoeden ook een deel van een Mindfulness MBSR training voor mantelzorgers.

Heeft u vragen? Stel ze gerust via het CONTACTFORMULIER

Ga naar contact