Menu

Mindful Walk Veenendaal

MINDFUL WALK: MEER DAN GEWOON WANDELEN

Wandelen is hip. We worden ons steeds meer bewust dat een gezonde levensstijl belangrijk is. In de maakbaarheid van de huidige maatschappij is er behoefte aan ontspannen en de hectiek van alle dag loslaten. Bewegen in het ‘hier en nu’ met een juiste ademhaling helpt. Maar hoe gaat dat met wandelen?

Ook wandelen is makkelijk toe te passen in je leven: Je kan het doen op ieder moment van de dag, in je eentje, met een vriend, of in een groep. In de natuur of in de stad. Buiten zijn, bewegen en de wind door je haren voelen is gratis. Je zit niet vast aan een abonnement zoals bij een sportschool en je kosten zijn laag. Maar de essentiële startersvraag is: “Loop je hard of loop je vanuit je hart?

Mindful Walk: meer dan gewoon wandelen.  

Mindful Walk leert je vanuit je hart te lopen. Mindful Walk werkt ervaringsgericht: Het laat je kennis maken met de verschillende facetten van bewegen en leert je te luisteren naar je eigen lichaam. Bewustwording van je eigen houding, aandacht bij het lopen en de kracht en energie van je lichaam voelen. Hierdoor ben je in staat om je hoofd leeg te maken en te genieten van het moment. In alle activiteiten wordt de combinatie van Mindfulness, Ademhalingstechnieken en bewegen gebruikt. De tools die Mindful Walk je meegeeft, zijn eenvoudig toe te passen in je werk en privé leven.

Mindfulness

Een mindful walk kan niet zonder mindfulness, het bewust aandacht brengen naar de huidige ervaring met een open en niet-kritische blik. Door in het “hier en nu” te zijn, kun je je hoofd leeg maken.

Ademhalingstechnieken

Ademhalingstechnieken moeten een gezonde ademhaling bevorderen. Veel mensen ademen niet optimaal waardoor ze veel te veel energie verbruiken. Het gevolg daarvan kan zijn vermoeidheid, snel buiten adem zijn of zelfs chronische hyperventilatie. Mindful Walk gebruikt de neusademhaling. Hoe langzamer en hoe minder je inademt, hoe meer zuurstof en hoe minder melkzuur je in je lichaamscellen hebt.  Ademhalen via de neus is een stuk voordeliger en gezonder dan ademhalen via de mond – ook tijdens het lopen.

Bewegen

Bewegen heeft effecten op vrijwel alle orgaansystemen in het lichaam. Regelmatig bewegen helpt een breed scala aan gezondheidsproblemen en ziekten te voorkomen, of reeds aanwezige klachten te verminderen. De feiten op een rijtje:

Mindful Walk leert hoe je volop van het bewegen en de omgeving kunt genieten met een juiste ademhaling en lopen in het ‘hier en nu’​. In vijf bijeenkomsten van 1,5 uur komen alle facetten aan bod: Bewegen, loophouding, ademhaling, mindfulness, concentratie, focus, loslaten, ontspannen.

De voordelen

 • Je krijgt meer energie door een betere ademhaling.
 • Je hebt een betere focus.
 • Je kunt gemakkelijker lopen.
 • Je kunt je beter kunnen ontspannen.
 • Je wandelcarrière krijgt een impuls door alle technieken die je leert!

Programma

 • Rustig wandelen en warming up oefeningen.
 • Ademhalingstechnieken, bewustwordings oefeningen, Core Stability oefeningen.
 • Beter leren lopen, wandelen als beleving, beter leren voelen.
 • Kern specifiek gericht op diverse ademhalingstechnieken.
 • Cooling down en Body-scan.

Inschrijfformulier Mindful Walk Veenendaal

 • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.