Menu

Wat is Yin Yoga?

Herstel van balans tussen lichaam en geest met Yin Yoga

Yin Yoga is een zachte, uitdagende yogastijl waarbij je langer dan bij andere yogavormen in een houding blijft. Dat helpt je op een dieper niveau te ontspannen waardoor de balans tussen lichaam en geest wordt hersteld.

Waarom Yin Yoga?

Om in balans te komen met onze westerse yang-manier van leven, hebben we yin-energie nodig. Yin yoga biedt deze yin-energie. Yang staat voor presteren, actie, doelgerichtheid en het nemen van beslissingen. Deze energie is belangrijk om zaken te bereiken. Maar, als we langdurig te veel focussen op yang en te weinig op yin, kunnen piekeren, uitputting en burn-out het gevolg zijn. Om in balans te komen en te blijven, hebben we zowel yin als yang nodig.

Ons trainingscentrum in Veenendaal biedt yin yoga lessen voor particulieren en bedrijven.
Ga hier naar Yin Yoga lessen voor particulieren
Ga hier naar Yin Yoga voor bedrijven

Of lees meer over yoga in Veenendaal.

De resultaten van yin yoga:

  • Diepe ontspanning, verstilling en reflectie
  • Stressreductie
  • Verzachting van lichamelijke spanningsklachten
  • Kalmering en balans van lichaam en geest
  • Meer lichamelijke en geestelijke flexibiliteit
  • Bewuster contact met je binnenwereld, zowel fysiek als emotioneel
  • Betere balans van je organen
  • Zachte verwerking van emotionele blokkades

Yin yoga en Chinese geneeskunst

Volgens de Chinese geneeskunst lopen er naast aderen, lymfebanen en zenuwbanen, ook energiebanen, oftewel meridianen, door ons lichaam. Via deze energiebanen stroomt de chi ( energie). Vanuit deze visie is het voor een goede gezondheid belangrijk dat de chi vrij kan stromen. Accupunctuur maakt daar bijvoorbeeld ook gebruik van.

Hoe werkt Yin Yoga?

De yin yoga houdingen maken, in plaats van spieren, het bindweefsel, de gewrichtsbanden, pezen en gewrichten flexibeler. Door op een dieper niveau flexibeler te worden in je lichaam, krijgt energie weer de ruimte om via de meridianen door je lichaam te stromen. Zowel lichamelijke als emotionele blokkades worden op een rustige manier verwerkt en opgeheven.

Yin yoga houdingen

Yin Yoga houdingen doe je over algemeen liggend of zittend op een yogamat. Ter ondersteuning van het lichaam worden bolsters, dekentjes en kussens gebruikt. Dit helpt de spieren te verzachten en te ontspannen, zodat het lichaam zich helemaal kan overgeven aan de houding.

Deze houding is onderdeel van een serie houdingen, waar je 3-5 minuten in verblijft.
ontspannend | herstel | energie

CONTACT