Zelfcompassie door Kristin Neff

Boekomslag Zelfcompassie Kristin Neff. Kleuren geel wit met een bloem
Logo van ons bedrijf. MCH. Wat betekent Making Change Happen.

Het boek Zelfcompassie van Kristin Neff is een verhelderend boek dat de lezer meeneemt op een reis van zelfontdekking en zelfzorg. Het boek benadrukt het belang van zelfcompassie in ons leven, vooral in tijden van tegenspoed en persoonlijke uitdagingen.

Auteur en achtergrond

Kristin Neff, een vooraanstaand onderzoeker op het gebied van zelfcompassie, combineert haar persoonlijke ervaringen met professioneel onderzoek. Ze promoveerde aan de Universiteit van California, Berkeley, en werkt aan de Universiteit van Texas. Haar werk is sterk beïnvloed door Boeddhistische leerstellingen en de praktijk van mindfulness.

Doel en doelgroep

Het boek richt zich op iedereen die geïnteresseerd is in persoonlijke ontwikkeling, zelfhulp en mindfulness. Het is bedoeld voor mensen die worstelen met zelfkritiek en die een meer liefdevolle en vergevingsgezinde houding tegenover zichzelf willen ontwikkelen.

Inhoud en structuur

Neff introduceert de drie pijlers van zelfcompassie: vriendelijkheid naar jezelf, gedeelde menselijkheid en mindfulness. Ze combineert persoonlijke anekdotes met wetenschappelijk onderzoek, waardoor het boek zowel informatief als toegankelijk is.

Unieke kenmerken

Het boek onderscheidt zich door de combinatie van persoonlijke ervaringen van de auteur met grondig onderzoek. Neff’s openheid over haar eigen uitdagingen, zoals de omgang met haar autistische zoon, geeft het boek een authentieke en relatable toon.

Belangrijke thema’s

Centrale thema’s zijn zelfliefde, het overwinnen van zelfkritiek, het belang van menselijke verbondenheid in lijden, en het gebruik van mindfulness als een hulpmiddel voor emotioneel welzijn.

Relevantie en toepassing voor mindfulness

Het boek legt een sterke nadruk op mindfulness als een essentieel onderdeel van zelfcompassie. Het biedt praktische oefeningen en inzichten die lezers kunnen toepassen in hun dagelijkse mindfulness-praktijk.

Conclusie

“Zelfcompassie” is een krachtig en praktisch boek dat lezers aanmoedigt om vriendelijker en begripvol te zijn naar zichzelf. Het biedt waardevolle inzichten en technieken voor iedereen die streeft naar een meer compassievol en mindful leven.

LITERATUUR

BLOGPAGINA

ARTIKELEN

Wil jij steviger en met meer energie, kracht en bewustzijn in je werk en persoonlijke leven komen te staan Dan zijn onze trainingen echt wat voor jou of je afdeling.