header Literatuur mindfulness Veenendaal. ilustratie van boekjes op en plank.

Literatuur MCH Training & Coaching

Ontdek de wereld van Mindfulness

Welkom op de boekenpagina van MCH Training & Coaching, waar mindfulness en stressreductie centraal staat. Hier duiken we in de fascinerende wereld van mindfulness-literatuur. Lees hier de literatuur over mindfulness die wij aanbevelen op het gebied van mindfulness.

Mark Williams en Danny Penman., Mindfulness. Een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld.

Boekomslag in groen wit en rood over mindfulness met de letters Mindfulness: een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld. Mark Williams & Danny Penman

Dit boek is een praktische gids voor mindfulness, vermengend wetenschap met oefeningen voor stressvermindering en rust. Het benadrukt bewustzijn, zelfcompassie en niet-oordelen, met duidelijke meditatie-instructies en persoonlijke verhalen. Inclusief audio-opnames, is het een essentiële bron voor dagelijkse mindfulness en innerlijke vrede.

Jon Kabat-Zinn., Gezond leven met mindfulness. Handboek meditatief ontspannen.

 

Boekcover overHandboek meditatief ontspannen. licht blauw met wit

Het boek “Gezond leven met mindfulness” van Jon Kabat-Zinn is een zeer bekende en essentiële gids voor mindfulness en meditatie. Het boek biedt uitgebreide instructies voor het bereiken van innerlijke rust en evenwicht, onderstreept het belang van bewustzijn en vriendelijkheid, en illustreert de positieve impact van mindfulness op het dagelijkse leven.

Linda Lehrhaupt., Mindfulness-Based Stress Reduction. Het programma voor verbeteren van gezondheid en vitaliteit.

Boekomslag MBSR Linda Lehrhaupt geel, wit en groen met de tekst;Boekomslag MBSR Linda Lehrhaupt

In dit boek wordt de MBSR-methode uitgelegd voor gezondheid en vitaliteit. Het boek beschrijft de 8-weekse cursus, inclusief praktijken zoals meditatie, yoga, en het belang van mindfulness in het dagelijks leven. Met praktische technieken en voorbeelden helpt het boek lezers mindfulness te integreren, stress te beheersen en welzijn te verbeteren.

Mark Williams, John Teasdale en Zindel Segal., Mindfulness en bevrijding van depressie. Voorbij chronische ongelukkigheid.

Boekomslag in groen wit en rood over mindfulness met de letters Mindfulness: een praktische gids om rust te vinden in een hectische wereld. Mark Williams & Danny Penman

Het boek Mindfulness en bevrijding van depressie biedt een vernieuwende aanpak voor het omgaan met depressie, door de kracht van mindfulness. Geschreven door vooraanstaande psychologen, combineert het boek wetenschappelijke inzichten met praktische oefeningen, inclusief geleide meditaties, om destructieve denkpatronen te doorbreken en chronische ongelukkigheid te verminderen.

Segal, Williams en Teasdale., Mindfulness en cognitieve therapie. Bij depressie.

 

 

BoekomslagMindfulness en cognitieve therapie bij depressie. Zindel Segal, Mark Williams en John Teasdale. kleur cober is groen met verticale oramje rand en witte letters

De tweede editie van het standaardwerk over mindfulness en cognitieve therapie bij depressie door Segal, Williams en Teasdale, biedt geüpdatete inzichten in MBCT. Het omvat nieuwe hoofdstukken over zelfcompassie en praktische technieken, ondersteund door recent onderzoek. Essentieel voor professionals, bevat het praktische hulpmiddelen zoals handouts en meditaties.

David Dewulf., Mindfulness werkboek. Gelukkig en veerkrachtig leven in het nu. 

 

Boekomslag Mindfulness werkboek. Gelukkig en veerkrachtig leven in het nu. Kleur blauw met groene book en witten bovenkant.

 

Deze “Mindfulness Handleiding” is een praktische gids die mindfulness combineert met positieve en cognitieve psychologie. In een achtwekenprogramma leert het zelfvertrouwen, focus en emotionele intelligentie te versterken, stress en piekeren te verminderen en biedt het strategieën voor het omgaan met levensuitdagingen, gericht op een gelukkiger bestaan.

Dalai Lama en Desmond Tutu., Levenslessen. De kracht van Vreugde.

Boekomslag De Kracht van Vreugde: De Dalai Lama en Desmond Tutu's

“De Kracht van Vreugde: De Dalai Lama en Desmond Tutu’s Levenslessen”, samengesteld door Douglas Abrams, is een inspirerend boek dat de dialoog tussen twee spirituele iconen, de Dalai Lama en Desmond Tutu, vastlegt. Deze ontmoeting, georganiseerd ter ere van de 80e verjaardag van de Dalai Lama, biedt een diepgaande verkenning van hoe vreugde een duurzame levenshouding kan zijn, ondanks levensuitdagingen. Het boek belicht hun persoonlijke ervaringen en wijsheid.

Kristin Neff., Zelfcompasssie. Stop jezelf te veroordelen.

Boekomslag Zelfcompassie Kristin Neff. Kleuren geel wit met een bloem

“Zelfcompassie” van Kristin Neff is een inspirerend boek dat de kracht van zelfcompassie benadrukt. Neff, een expert in het veld, combineert persoonlijke ervaringen met wetenschappelijk onderzoek. Ze introduceert drie kernpijlers van zelfcompassie: vriendelijkheid naar jezelf, het erkennen van gedeelde menselijkheid in lijden, en mindfulness. Het boek is gericht op iedereen die worstelt met zelfkritiek en streeft naar een meer liefdevolle benadering van zichzelf. 

Robert Sapolsky., Why zebras don’t get ulcers.

 

“Why Zebras Don’t Get Ulcers” is een invloedrijk boek dat de relatie tussen stress, lichaamsfuncties en gezondheid onderzoekt. Sapolsky, een expert in stressonderzoek, gebruikt wetenschappelijke inzichten en toegankelijke taal om de biologie van stress te verklaren, waarbij hij de nadruk legt op de rol van hormonen zoals cortisol en adrenaline. Het boek is essentieel voor wie geïnteresseerd is in de impact van stress op gezondheid.

 

Paul Smit & Hartini van Rijssel., Het Dopamine effect

“Het Dopamine-effect” door Paul Smit en Hartini van Rijssel onderzoekt hoe moderne levensstijlen dopamineverslaving veroorzaken door voortdurende digitale prikkels. Dit leidt tot verminderde motivatie, kortere aandachtsspannen en depressieve gevoelens. Het boek biedt een driestappenplan om het dopaminesysteem te resetten: ten eerste door te begrijpen hoe dopamine werkt en de effecten van overprikkeling, ten tweede door ongezonde gewoontes te vervangen met positieve activiteiten zoals sporten, en ten derde door de omgeving aan te passen om blootstelling aan verleidingen te minimaliseren. Het doel is om motivatie, creativiteit en levensvreugde te herwinnen​.

Tracee Stanley., RADIANT REST, yoga nidra for deep relaxiation

In “RADIANT REST” deelt Tracee Stanley de eeuwenoude praktijk van yoga nidra, een krachtige ontspanningstechniek die diepere rust en heling biedt. Yoga nidra, ook wel yogische slaap genoemd, stelt je in staat om een toestand van diepe ontspanning te bereiken terwijl je volledig bewust blijft. Door deze praktijk kun je niet alleen fysieke en mentale spanning loslaten, maar ook contact maken met je aangeboren kracht en innerlijke wijsheid. Tracee Stanley legt in haar boek uit hoe yoga nidra kan helpen om stress te verminderen, het welzijn te bevorderen en een gevoel van innerlijke vrede te bereiken. Ze biedt praktische instructies en geleide meditaties om je te begeleiden bij deze transformerende reis naar een diepere staat van rust en bewustzijn.

Wil jij steviger en met meer energie, kracht en bewustzijn in je werk en persoonlijke leven komen te staan? Dan zijn onze trainingen echt wat voor jou of je afdeling!

MCH TRAINING & COACHING B.V.

Btw: NL 862812100 B01

KvK: 83285563

IBAN: NL65TRIO0379377217

 

Mindfulness Centrum Heuvelrug

Pr. Bernhardlaan 30

3901CC Veenendaal

info@mindfulnesscentrumheuvelrug.nl

06 – 104 90 202

 

ADVIESGESPREK?

Neem gerust contact op