Jill Miller., BODY by BREATH. The science and practice of physical and emotional resilience

Boekomslag body by breath. Blauwe achtergrond met wit en gele letters
Logo van ons bedrijf. MCH. Wat betekent Making Change Happen.

Omarm je aangeboren kracht van ademhaling.

Ademhaling is een universeel vitaal teken dat je gezondheid weergeeft; het is een hulpmiddel dat je altijd en overal kunt gebruiken. Maar in de moderne tijd wordt de ademhaling bedreigd door stress, ziekte, luchtvervuiling, wereldwijde instabiliteit en de omgevingsfactoren van vooruitgang die onze lichamen verlammen aan bureaus, in auto’s en op banken. Hoewel je nog steeds kunt ademen onder deze druk, knaagt het langzaam aan je gezondheid en beïnvloedt het elk systeem van je lichaam. Slechte ademhalingsgewoonten omkeren is levensveranderend. Je kunt je ademhaling benutten voor je gezondheid, zodat elk aspect van jou weer optimaal functioneert.

Ontgrendel je herstel en veerkracht

Miller is mede-oprichter van Tune Up Fitness Worldwide en een vooraanstaand denkleider in het toepassen van fasciaal onderzoek in combinatie met nieuwe ademhalingsstrategieën die de fundamentele textuur van je fascia en andere weefsels veranderen. Haar wetenschappelijk ondersteunde methoden verminderen stress, verbeteren de houding, passen littekenweefsel aan, verbeteren prestaties en transformeren het zenuwstelsel. In “Body by Breath” geeft ze je alle tools om de kracht van ademhaling te benutten voor optimale fysieke, mentale en emotionele gezondheid. Dit boek laat je zien hoe je je ademhalingspatroon in kaart kunt brengen en kunt identificeren welke delen van je lichaam je ademhalingsefficiëntie helpen of belemmeren, van voet tot gezicht tot gevoelens.

Je zult meer lichaamsbewustzijn ontwikkelen en een reeks positieve effecten ervaren, waaronder:

Gezonde spijsvertering en slaap
Verbeterde cognitieve functie
Een elastisch sterke core
Superkrachtig herstelvermogen
Zelfhulp bij pijn en blessures

Jill laat je zien hoe je ademhaling en zelfmassage kunt gebruiken als vormen van zelfzorg, met een schat aan nieuwe tools en praktijken om in je dagelijkse leven op te nemen die je helpen je relatie met trauma te transformeren.

“Body by Breath” is compleet met een stapsgewijze gids voor elke oefening, full-color foto’s en succesverhalen van mensen die Jill’s technieken hebben gebruikt. Het bevat ook een speciaal gedeelte voor zwangere vrouwen, waarin wordt getoond hoe ademhalingstechnieken kunnen worden benut voor prestaties en herstel voor, tijdens en na de bevalling.

Over de auteur

Jill Miller, C-IAYT, ERYT, is mede-oprichter van Tune Up Fitness Worldwide en de bedenker van de zelfzorgfitnessformaten Yoga Tune Up en The Roll Model Method. Met meer dan 30 jaar studie in anatomie en beweging is zij een pionier in het smeden van relevante verbindingen tussen de werelden van fitness, yoga, massage, atletiek en pijnmanagement. Ze staat bekend als de “Teacher’s Teacher” en heeft duizenden bewegingstrainers, clinici en manuele therapeuten getraind om haar baanbrekende zelfzorgfitnessprogramma’s wereldwijd op te nemen in atletische en medische faciliteiten. Als de bedenker van enkele van ’s werelds beste mobiliteitstools heeft zij originele programma’s ontwikkeld voor 24 Hour Fitness, Equinox, YogaWorks en talrijke professionele sportteams. Zij en haar team van meer dan 500 trainers helpen je beter te leven in je lichaam, met de nadruk op proprioceptie, mobiliteit, ademhalingsmechanica en herstel.

Anatomiecolumnist

Jill is de voormalige anatomiecolumnist voor Yoga Journal Magazine en is verschenen in The New York Times, Wall Street Journal, Shape, Men’s Journal, Good Housekeeping. Women’s Health, Yoga Journal en Self en op de Today Show, Good Morning America en het Oprah Winfrey Network. Ze is de bedenker van tientallen programma’s, waaronder samenwerkingen met Tom Myers, Katy Bowman en Kelly Starrett, DPT. Ook de auteur van de internationale bestseller “The Roll Model: A Step by Step Guide to Erase Pain, Improve Mobility, and Live Better in Your Body”. Miller is een medeauteur over het onderwerp zelf-myofasciale release in het medische leerboek “Fascia, Function and Medical Applications”.

LITERATUUR

BLOGPAGINA

ARTIKELEN