Mindfulness en bevrijding van depressie. Voorbij chronische ongelukkigheid

Boekomslag met de woorden Mindfulness en bevrijding van depressie. Voorbij chronische ongelukkigheid. Kleur wit met licht groeme bladeren
Logo van ons bedrijf. MCH. Wat betekent Making Change Happen.
Dit boek dient als een onmisbare gids voor zowel de leek als de professional in de geestelijke gezondheidszorg. Geschreven door vooraanstaande academici in de psychologie – Mark Williams, John Teasdale en Zindel Segal – en verrijkt met de inzichten van Jon Kabat-Zinn, een autoriteit op het gebied van mindfulness, biedt dit boek een vernieuwende kijk op het behandelen van depressie.

Heb je ooit gevoeld alsof je vastzit in een neerwaartse spiraal van negativiteit en hopeloosheid? “Mindfulness en Bevrijding van Depressie” werpt licht op deze donkere momenten en biedt hoop. Het boek onthult de vaak verborgen psychologische mechanismen achter depressie en biedt praktische strategieën om veerkrachtiger te worden tegenover de uitdagingen van het leven. Het breekt destructieve denkpatronen af en biedt een bewezen, toegankelijke zelfhulpbenadering om chronische ongelukkigheid te verminderen.

Wat dit werk onderscheidt, is de combinatie van wetenschappelijke inzichten met praktische toepasbaarheid. De auteurs, gerespecteerde hoogleraren aan wereldberoemde universiteiten, brengen hun uitgebreide kennis en ervaring samen om een gids te creëren die zowel diepgaand als toegankelijk is. Hun vorige werk, “Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie”, heeft al vele professionals geïnspireerd, en dit boek bouwt voort op die solide basis. Een uniek kenmerk van dit boek zijn de beschikbare ingesproken geleide meditaties, die een praktische dimensie toevoegen aan de leeservaring. Deze meditaties versterken het boek’s boodschap en bieden lezers een directe manier om de principes van mindfulness toe te passen. In een tijd waarin depressie steeds meer voorkomt, biedt “Mindfulness en Bevrijding van Depressie” een vernieuwende en hoopvolle benadering. Het is meer dan een boek; het is een levenslijn voor degenen die gevangen zitten in de greep van chronische ongelukkigheid. Dit werk is niet alleen een aanrader, maar een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van psychologische transformatie door mindfulness.