< Alle onderwerpen
Afdrukken

Dit artikel is bedoeld voor de lezers die geïnteresseerd zijn in het verbeteren van hun mentale, fysieke en emotionele welzijn door de praktijk van mindfulness beoefening. De meditatie technieken en onderwerpen die hier zijn beschreven, maken deel uit van de educatieve inhoud van MCH Training & Coaching.

Boekomslag met de woorden Mindfulness en bevrijding van depressie. Voorbij chronische ongelukkigheid. Kleur wit met licht groeme bladeren

Het boek “Mindfulness en Bevrijding van Depressie” is een onmisbare gids die zowel waardevol is voor leken als professionals in de geestelijke gezondheidszorg. Geschreven door vooraanstaande academici in de psychologie, Mark Williams, John Teasdale en Zindel Segal, en verrijkt met de inzichten van Jon Kabat-Zinn, een autoriteit op het gebied van mindfulness, biedt dit werk een vernieuwende kijk op het behandelen van depressie. Dit boek is bijzonder relevant voor mensen die zich gevangen voelen in een neerwaartse spiraal van negativiteit en hopeloosheid. Het werpt licht op de donkere momenten van depressie en biedt hoop door de vaak verborgen psychologische mechanismen achter depressie te onthullen. Het biedt praktische strategieën om veerkrachtiger te worden tegenover de uitdagingen van het leven, door destructieve denkpatronen af te breken en een bewezen, toegankelijke zelfhulpbenadering te bieden om chronische ongelukkigheid te verminderen.

Wat “Mindfulness en Bevrijding van Depressie” onderscheidt, is de combinatie van wetenschappelijke inzichten met praktische toepasbaarheid. De auteurs, gerespecteerde hoogleraren aan wereldberoemde universiteiten, brengen hun uitgebreide kennis en ervaring samen om een gids te creëren die zowel diepgaand als toegankelijk is. Hun vorige werk, “Aandachtgerichte cognitieve therapie bij depressie”, heeft al vele professionals geïnspireerd, en dit boek bouwt voort op die solide basis.

Een uniek kenmerk van dit boek zijn de beschikbare ingesproken geleide meditaties, die een praktische dimensie toevoegen aan de leeservaring. Deze meditaties versterken de boodschap van het boek en bieden lezers een directe manier om de principes van mindfulness toe te passen. In een tijd waarin depressie steeds meer voorkomt, biedt “Mindfulness en Bevrijding van Depressie” een vernieuwende en hoopvolle benadering. Het is meer dan een boek; het is een levenslijn voor degenen die gevangen zitten in de greep van chronische ongelukkigheid. Dit werk is niet alleen een aanrader, maar een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de kracht van psychologische transformatie door mindfulness. Het is een essentiële toevoeging aan de bibliotheek van iedereen die betrokken is bij geestelijke gezondheid en persoonlijke ontwikkeling, en biedt een cruciale bron voor het omgaan met depressie.

VERANTWOORDING

De tekst benadrukt de eigen verantwoordelijkheid van de lezer in het interpreteren en toepassen van de aangeboden kennis, en moedigt aan tot een actieve, onderzoekende houding in het leerproces.

Bezoek ook onze blogpagina

Bezoek ook onze boekenlijst

 

Inhoudsopgave