< Alle onderwerpen
Afdrukken
header plaatje mindfulness week 2

In week 2 van de MBSR (Mindfulness-Based Stress Reduction) cursus ligt de focus op het thema: “Hoe we de wereld en onszelf waarnemen.” Deze week draait om het ontwikkelen van geduld en het verschil tussen de doe- en zijn-stand.

Geduld is een essentieel onderdeel van mindfulness. Door onszelf de tijd en ruimte te geven om elke ervaring te ontdekken, ontwikkelen we het vermogen en de wijsheid om te begrijpen en accepteren dat dingen tijd nodig hebben om zich te ontvouwen. De doe-stand is geschikt voor praktische, technische en intellectuele taken, maar voor de emotionele of psychische problemen. Emoties kunnen alleen worden ervaren, en dit is waar de zijn-stand een rol speelt. De zijn-stand is gericht op niet-oordelen, toelaten, niet-streven, accepteren en een bredere aandacht. Bewust kiezen tussen de doe- en zijn-stand is cruciaal voor het verhogen van de effectiviteit in onze sociale rollen. Daarnaast zijn er acht basishoudingen die helpend zijn voor de mindfulness beoefening: niet oordelen, geduld, frisse blik, vertrouwen, niet streven, acceptatie, loslaten en compassie.

VERANTWOORDING

De tekst benadrukt de eigen verantwoordelijkheid van de lezer in het interpreteren en toepassen van de aangeboden kennis, en moedigt aan tot een actieve, onderzoekende houding in het leerproces.

Voor verdere informatie over dit overwerp verwijs ik graag naar de de volgende website van

 

 

“Moge alle levende wezens veilig en gelukkig zijn!”
Inhoudsopgave