Een tedere reis door een wervelwind van emoties en pijn

Het gebeurde plotseling. Een nachtmerrie die ik nooit voor mogelijk had gehouden, werd werkelijkheid. Het was niet mijn eigen leven dat op het spel stond, maar dat van ons kind. Hoe ga je om met zo’n angstaanjagende realiteit? Wat gebeurt er eigenlijk wanneer je geconfronteerd wordt met de mogelijkheid van het verliezen van je dierbaarste bezit?

De impact van het nieuws was als een overweldigende golf van emoties. Angst, ontkenning, onbegrip, verwarring en een overweldigend gevoel van onzekerheid sloegen over me heen. “Nee, dit kan niet waar zijn. Neem mijn leven, maar alsjeblieft, bescherm mijn geliefde kind.” Bad ik. Het voelde alsof ik op het randje van emotionele wanhoop balanceerde. De idee dat deze onbreekbare band reëel bedreigd werd, was hartverscheurend.
Dieper ingaan op de voortdurende strijd tussen hoop en angst onthult de complexiteit van mijn emotionele reis. Momenten van voorzichtig optimisme werden afgewisseld door diepe vrees. Thuis werden de muren soms getuige van mijn geschreeuw en tranen, gevolgd door kostbare momenten van rust. Ik bleef hopen, speurend naar kleine lichtpuntjes. Deze innerlijke strijd weerspiegelt de menselijke veerkracht en onze drang om vast te houden aan hoop, zelfs in de meest ontmoedigende tijden. Het is een teken van mijn moed en vastberadenheid om door te gaan. Midden in deze emotionele storm zocht ik, zochten wij naar houvast.
De steun van familie en vrienden, het vertrouwen in het medisch personeel; dit alles bood een gevoel van veiligheid te midden van de chaos. Soms vond ik zelfs troost in de kleinste alledaagse momenten, zoals het vasthouden van de hand van mijn lieve jongen, het luisteren naar zijn of haar ademhaling, en het koesteren van kostbare herinneringen.

Making Change Happen

log-boksfit-therapie-Veenendaal

Making Change Happen

Deze momenten van verbondenheid zijn als lichtbakens in de duisternis, herinnerend aan de kracht van liefde en menselijke verbondenheid.  Beseffend dat kinderen levenshunkering naar zichzelf zijn. Ze komen door ons, maar zullen nooit echt van ons zijn.
Familie is nu meer dan ooit van onschatbare waarde. Dit weerspiegelt de diepgang van mijn waarde van het koesteren van dierbare banden in ons leven. Naast dat zelfzorg ook van vitaal belang is, niet alleen voor mezelf, maar ook voor degenen om ons heen. Voldoende slaap, gezond eten en het delen van pijn en verdriet met anderen zijn helpend om de kracht te vinden om door te gaan. Het is van belang dat zorg dragen voor je eigen welzijn essentieel is om anderen te ondersteunen en ondersteuning te kunnen ontvangen.
Deze tot waanzinnigheid drijvende life-event bevrijdde mij wel per direct van mijn reële angst voor de dood. Het leven is uiterst  kwetsbaar en de dood is een natuurlijk onderdeel van het menselijk bestaan. Deze omarming geeft kracht en veerkracht om te blijven vechten, niet alleen voor ons kind, maar ook voor de kostbare momenten die het leven te bieden heeft.

Het pad dat ik, dat wij  nu bewandelen, zijn vol oeverloze emoties en onbeschrijfelijke pijn, en laat me zien hoe diep de liefde voor een kind gaat. Ik blijf standhouden in het oog van de storm, met hoop als mijn anker en liefde als mijn kompas. In deze reis van emoties en pijn schuilt de ultieme kracht van de menselijke veerkrachtige geest, gedragen door het universum van liefde en menselijke genegenheid.