< Alle onderwerpen
Afdrukken

Mindful2Work is een nieuwe, trainingsmethode die rustig bewust bewegen, yoga en mind­fulness combineert om stress te verminderen en het fysieke en emotionele welzijn te verhogen. Hierbij is het zeer aan te bevelen om het handboek Mindful2Work aan te schaffen.

Tijdens de zes Mindful2Work bijeenkomsten, vindt een combinatie plaats van lichte bewuste bewegingsoefeningen in de buitenlucht op een voor jou passend tempo. De focus ligt daarbij niet op het sport en prestatie, maar op het bewust leren aanvoelen van de grenzen van jouw lichaam. De veelal zittende yogahoudingen dragen een rustige en meditatieve kwaliteit met zich mee, met als doel spanning los te laten en het zelf herstellend vermogen van het lichaam ruimte te geven. Het Mindfulness deel van de training is gericht op mediatie en ademhalingsoefeningen. Dit gedeelte duur bij elkaar een uur. Het tweede uur is bedoeld voor nabespreken, stress-educatie, thuisbeoefening en een verdiepende meditatie. Totaal duurt het 2 uur. Aansluitend is er een lunch.

Voorbeeldschema van een sessie                                                                                                

– Bewust actief bewegen 20 minuten buiten

volgt

– Yoga 20 minuten binnen

volgt

– Mindfulness 20 minuten binnen

volgt

– Thee, koffie, water

volgt

– Nabespreken

volgt

– Psycho-educatie (thema) aangaande stress

volgt

– Verdiepende meditatievorm.

volgt

Verder is het de bedoeling om het geleerde thuis 2 keer per week te beoefenen. Filmpjes van de yoga- en beweegoefeningen krijg je na iedere sessie mee.

 

 

Tags:
Inhoudsopgave